Onze Italianen in het atelier lachen elke keer opnieuw als er een ‘Dutch construction’ plaatsvindt. Typisch Nederlands om een tweede broek bij je maatpak te bestellen, zodat je extra lang draagcomfort van je maatpak blijft beleven. De Brit of Italiaan laat dit wel uit zijn hoofd voor hen is een versleten broek een natuurlijk signaal voor de aanschaf van een nieuw pak. Gelukkig zijn wij Nederlanders niet alleen en zijn de Amerikanen ook praktisch ingesteld.

After dinner party..

Over praktisch gesproken, dat is een after dinner split. Een voorziening die tijdens een avondje ‘buffelen’ een kleine verlichting biedt. Dit is een V-Halsje middenachter op de bovenband die iets gaat openstaan wanneer er “vergaderd” wordt. Aangezien wij bourgondiërs hier in het Zuiden des Lands van goed eten en een wijntje houden, zet ik in de mode huiskamer van Valkenburg bij alle heren standaard een after dinner split in hun broek.

Dolgedraaide dandy’s.

Maar hoe zit dat nu precies met die smalle pijpen? De breedte van de broekspijp hangt af van je schoenmaat en de omvang van je kuit. Deze combinatie bepaald hoe smal jij je pijp kan dragen. Het ouderwetse te lang en te wijd heeft wel echt het einde van zijn tijdperk bereikt. Een iets elegantere manier van dragen blijft wanneer je de broekspijp net op de schoen of iets erboven laat vallen. Een klein omslagje onder aan de pijp mag weer en een bretel is niet meer ‘old fashion’, thank god! Het zeer smalle en extreem te kort laat ik liever over aan polospelers, dolgedraaide dandy’s of Jort.

De perfecte broek.

Met bovenstaande tips moeten we deze belangrijke factor niet vergeten, heren. De Bil! Het oog wilt ook wat! Er is niets zo verschrikkelijk als een hang bil. Dit is wanneer het kruis niet sluit aan de bil en er bij elke stap die je zet zich wat stof van links naar rechts verplaatst omdat het mee moet bewegen. Begrijpelijk dat er wat ademruimte mag zijn, maar zorg ervoor dat de bil zichtbaar is. Wanneer je weinig bil hebt weet een goede tailor deze voor jou te creëren. In combinatie met een mooi aansluitende heup, een passend bovenbeen, draag jij de broek!
“Zoals het heurt”.

Ciao Tutti,
Millanie